Sunday 9 October 2016

Mary Stayed Over All Night (2010)

Denumire: Mary Stayed Over All Night/ Marry Me, Mary!
An apariție: 2010
Număr episoade: 16
Roluri principale: Jang Keun-Suk, Moon Geun-Young, Kim Jae-Wook, Kim Hyo-Jin
Nota mea: 10/10
 
Wi Mae-Ri (Moon Geun-Young) este o tânără frumoasă, dar iute la mânie, trăsătură moștenită de la tatăl ei care, de altfel, este un om de afaceri ghinionist. Mereu pe fugă, tatăl își implică fiica în lupta sa cu creditorii și visează ca Mae-Ri a lui să găsească un bărbat bogat care să aibă grijă de ea. Datorită eșecurilor tatălui, Wi Mae-Ri e nevoită să ia o pauză de la viața de studentă și să găsească cele mai ciudate job-uri pentru a se putea întreține. În timpul unui job, tânăra dă cu mașina peste cântărețul Kang Mu-gyul (Jang Keun-Suk) și în scurt timp cei doi devin prieteni.
Tatăl tinerei, cu gândul la bunăstarea fiicei sale (și la achitarea propriilor datorii), o căsătorește forțat cu fiul unui prieten bogat -  Byun Jung-In (Kim Jae-Wook). Mae-Ri se trezește într-o zi că există un certificat de căsătorie unde ea devine soția lui Jung-In, dar fiind o fire aprigă și independentă, pretinde în fața tatălui său și a ”soțului” că ea este deja căsătorită cu Mu-Gyul.  Supărat pe fiica sa, capul familiei îi dă la dispoziție 100 de zile împreună cu cei doi ”soți” pentru a se decide pe care-l vrea. De aici începe călătoria lui Mae-Ri în fascinanta lume a unui triunghi amoros, care mai capătă un colț odată cu apariția fostei iubite a lui Mu-Gyul, actrița Seo-Joon (Kim Hyo-Jin). 
 Serialul acesta l-am văzut într-o iarnă, pe când eram în liceu, la recomandarea unei prietene. La început, nu aveam așteptări mari pentru că abia începusem să descopăr lumea serialelor sud-coreene. Ce mi-a captat atenția au fost personajele principale și coloana sonoră - o recomand cu cea mai mare plăcere, pentru că din punctul meu de vedere e foarte reușită - una dintre preferatele mele. 
 Mi-a plăcut acțiunea, care s-a desfășurat natural, fără schimbări bruște sau transformarea personajelor peste noapte. Mae-Ri a fost amuzantă, undeva capricioasă, dar fermă în convingerile sale. My-Gyul foarte sexy, încăpățânat, dar persistent în a-și atinge ținta. Persistența a fost și o trăsătură a fostei, Seo-Joon, care s-a trezit că vrea o relație când trenul era deja plecat. Soțul oficial a lui Mae-Ri, Jung-In, a fost cel mai cu picioarele pe pământ, reprezentând și modelul omului rațional care se îndrăgostește fără să-și dea seama.
Cum ziceam, acțiunea a fost una naturală, fără elemente plasate fără sens pe ici-pe colo. Mi se pare că momentele romantice dintre personaje au fost filmate foarte frumos (plus coloana sonoră!), iar locurile alese - locuri banale din ființa orașului, dar transformate în ceva magic - un element ce făcea legătura cu spectatorul.
Per total, această kdrama se numără printre preferatele mele - decor, personaje, acțiune. Este ușoară, romantică și comică, potrivită pentru seri relaxante și cu un pic de magie. Vă recomand să vizionați acest serial dacă sunteți în căutarea unor actori frumoși, acțiune fluidă, mult romantism și muzică ruptă din vis. 

No comments:

Post a Comment